Granåsen

Granåsen er Trondheims hovedarena for all vinteridrett knyttet til hopp, langrenn og kombinert. Her arrangeres årlig World Cup. Granåsen har også skiskytingsanlegg og rulleskiløype. I tillegg brukes anlegget som startpunkt for turer i de mange skiløypene i området.

Se oversikt over oppkjørte løyper i området

Granåsen brukes også om sommeren til tur, rekreasjon og er inngangsport til marka.

Her finner du relevant informasjon om marka og turtilbudet (Facebook).

Plan for åpning av vintersesongen

Den kalde fine tida har kommet og som dere sikkert har registrert pågår det for tiden snøproduksjon i hoppbakken og en intens innspurt på arbeider med ferdigstillelse av ny skibru over Smistadvegen og løyper og snøproduksjonsanlegg på vestsiden/stadion siden i Granåsen.

Utbyggingen av anleggene går som planlagt, men den styrer naturlig nok fremdriften for snøutlegging i Granåsen denne sesongen og vi håper på forståelse for dette.

Status og videre plan pr. 5 november er:
Produksjon i hoppbakkene pågår for fullt og vil pågå frem til fredag 8.11. Preparering starter mandag 11.11. og sannsynlig åpning er fredag 15. november.

Utlegging av snø i langrennsløype på stadionsiden starter når anleggsarbeid på og rundt stadion er avsluttet (ca 20. november). Målet er å kunne åpne løypene for skiløping innen 1. desember.

Det er ikke mulig å produsere snø i langrennsløypene før utbyggingen på vestsiden inkl. infrastruktur for snøproduksjonsutstyret er på plass (ca 25. november).

For å utnytte kuldeperioden nå best mulig, vil snøkanonene fra hoppbakken bli brukt til produksjon av snø for lager så snart hoppbakkene er ferdigprodusert.

Den nye skibrua over Smistadvegen vil åpnes innen 5. desember. Før den tid vil det ikke foregår preparering av løypene på østsiden, men produksjon av snø på den siden kan ha kommet igang.

Vi kan derimot fra ca 5. desember tilby et oppgraderte løypenett, bredere skibru, mer belysning, moderne automatisk snøproduksjonsanlegg, og fra våren 2020 ca 6 km sammenhengende rulleskiløype etter at brua er asfaltert og rulleskiløypene på vest og øst siden knyttes sammen.

Vi ønsker alle velkommen til et oppgradert og moderne løypeanlegg i Granåsen og ser fram til stor aktivitet og mye skiglede den kommende vinteren.

Arrangement i Granåsen

Hoppanlegget brukes både vinter og sommer til internasjonale, nasjonale og lokale konkurranser, trening, hoppskole og oppvisningshopping.

Langrennsanlegget brukes til internasjonale, nasjonale og lokale konkurranser, samt trening.

Har du ønske om å arrangere noe eller booke Granåsen kan du sende e-post til booking@trondheim.kommune.no.

Her finner du en arrangementskalender 

Parkering

I tiden fra 2. januar til og med 2. april - alle lørdager og søndager fra kl. 09.00 (08.00 ved arrangement) til og med kl. 15.00 - er det parkeringsavgift i Granåsen.

Avgiften er kr 50 per bil per dag, og innkreves av idrettslag. Dette gjelder ikke biler med handikapbevis. Pengene fordeles mellom idrettslag og drift og vedlikehold av parkeringsplassene.

De fleste idrettslagene tilbyr Vipps eller betaling med bankkort, men dekningen i marka kan være varierende, så derfor anbefaler vi å ha kontanter i bakhånd.

Skoler og barnehager

Skistadion og konkurranseløypene i Granåsen er forbeholdt aktivitet med ski på beina. Spør gjerne om skidag i anlegget, men ønsker dere å gå på beina uten ski, bruke akebrett eller grille må dere benytte andre områder i marka. I Granåsen kan dere f. eks benytte Høgåsen, som ligger knapt 300 m nordvest fra den store parkeringsplassen.  

Hoppbakkene kan kun benyttes av lag- og foreninger som har reservert tid. Bruk gjerne hopptribunen til lunsjrast, men det er ikke tillatt å benytte hoppbakkene til aking eller annen aktivitet. 

Bålbrenning er ikke tillatt i idrettsanlegget

Fasiliteter

  • Hopparena med to bakker (skiheis)
  • Langrennsstadion
  • Rulleskiløype 2,5 kilometer
  • Skiskytingsanlegg (standplass 30 skiver)
  • Konsertarena
  • Gode muligheter for parkering. 
  • Servering (Sparebank 1-hytta). Se åpningstider og tilbud.

Olympiatoppen Midt-Norge har tilhold i Granåsen.

Anleggene i Granåsen ble bygd i forbindelse med VM på ski i 1997. Nå står anlegget foran en større oppgradering. Les mer på utbyggingsprosjektets egen nettside.

Sist oppdatert: 18.11.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI001