Base Camp

Et aktivitetstilbud for brukere med rus- og psykiske helseproblemer under koronaepidemien

Base Campen på Ytre Kongsgård ved Nidarosdomen
Base Campen på Ytre Kongsgård ved Nidarosdomen

Trondheim kommune ønsker å få bedre oversikt over en sårbar gruppe i en vanskelig tid. Base Campen skal bidra til at mennesker som sliter med rusrelaterte og psykiske helseproblemer, får en mulighet til å samles under koronaepidemien.

Hensikten med tiltaket er å skaffe bedre oversikt over miljøet, og å opprettholde tilgjengelighet til våre tjenester for en sårbar og utsatt gruppe mennesker.

Samarbeid med flere

Enhet for rustjenester har i samarbeid med Dagsverket, Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Sorgenfri og A-larm, søkt og fått prosjektmidler via Fylkesmannen i Trøndelag til planlegging og oppstart av den nye møteplassen. Base Campen er et telt, som LAV-terskel tiltakene i Trondheim kommune, frivillige aktører og brukerorganisasjoner kan leie for å arrangere aktivitetstilbud til sine brukere.

Tidspunkt

Tilbudet varer i første omgang ut året 2021.

Åpningstiden for Base Campen vil være fra klokka 08.00 til 22.00 alle dager i uka, og leien er gratis.

Inventar

Base Campen er et stort telt plassert på Ytre Kongsgård ved Erkebispegården. Teltet deles inn i kohorter med 8-10 bord hvor det er plass til 4 på hvert bord. Ellers er det kjøleskap, komfyr, kaffetraktere og vannkoker. Teltet er oppvarmet, men det er ikke innlagt vann. Sanitærforholdene er ivaretatt. Det er også muligheter for å benytte ei bålpanne.

NB! Antall deltakere i teltet følger gjeldende smittevernregler

Ulike aktiviteter

Base Campen kan brukes til ulike typer aktiviteter. Musikk- og kulturinnslag, foredrag og kurs, matservering og trening er blant mange aktuelle innslag. Kommunen og samarbeidspartnerne oppfordrer både kommunale enheter og frivillige og ideelle aktører til å bidra med å fylle dagene med aktiviteter.

NB! Gjeldende smittevernregler skal følges.

Booking

Det er laget et eget bookingsystem hvor alle kan legge inn aktiviteter. Kontakt Anita Mian, avdelingsleder LAV-tiltakene for kode til dør, tlf 99 32 08 44.

Bookingansvarlig blir også ansvarlig for sikkerhet og beredskap for den aktuelle aktiviteten. Det finnes en egen beredskapsperm som ligger i Base Campen.

Kontaktpersoner

Base Campens kontaktpersoner er:

Camilla Winterbottom fra Dagsverket, tlf 47 93 47 63

Grete Polle fra SAMUR, tlf 95 83 05 14

Anita Mian fra LAV-tiltakene, tlf 99 32 08 44

Sist oppdatert: 02.09.2021

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

pd1mdwk00045M