Hjem KommunalteknikkReklamefinansierte bymøbler og bysykkel i Trondheim

Reklamefinansierte bymøbler og bysykkel i Trondheim

Reklamefinansierte bymøbler

Trondheim kommune, Trøndelag fylkeskommunen og Statens Vegvesen har i felleskap inngått en kontrakt med Clear Channel Norway AS om levering og vedlikehold av reklamefinansierte bymøbler. Kontrakten løper fra 2018 til 2023.

Tilbudet finansieres av reklame på leskur, bysykkelstasjoner og skjerm på bysykkelen, i tillegg til brukerbetaling. Det skal leveres 340 leskur første avtaleår med en økning til 400 i år 2023. Antall bysykler som leveres er 750 og det er anbefalt rundt 60 stasjoner. I tillegg skal det leveres 6 gatetoalett i avtaleperioden.

Prosjektleder for ordningen er Åse Karen Søreng, epost: ase-karen-volden.soreng@trondheim.kommune.no

Trondheim Bysykkel

Bysykkelen er en kjapp og enkel måte å komme seg rundt i Trondheim på. Den brukes mest til korte turer og som et supplement til kollektivtransport. Den nye ordningen startet opp våren 2018 og i løpet av 2018 økte antall tilgjengelige bysykler og antall stasjoner utover sommeren og høsten. Til sammen 56 stasjoner var etablert da bysykkelsesongen var over og over 100.000 sykkelturer var gjennomført

I 2019 starter bysykkelsesongen allerede 4. april og antall sykler og stasjoner er mange flere. I løpet av 2019 skal hele 750 bysykler være tilgjengelig i Trondheim.

Vi anbefaler alle bysyklister å kjøpe dagpass eller sesongabonnement ved å laste ned appen fra appstore/playstore. I appen får du oversikt over ledige sykler og stasjoner i nærheten mens du er på farten. All informasjon du trenger om bysykkelordningen finner du på nettsidene til Trondheim Bysykkel.

Bysykler i Trondheim

UIP Trondheim Bysykkel AS er operatøren som eier, utvikler og driver bysykkeltjenesten i Trondheim. Dette gjøres på oppdrag fra Clear Channel Norway AS, og UIP skal blant annet sørge for at riktig mengde sykler er på rett sted til rett tid av døgnet. Hvis det er noe som ikke fungerer eller hvis du har innspill til bysykkelordningen, tar du direkte kontakt med Trondheim Bysykkel.

Les mer om bysykkelen på trondheim2030.no.

Sist oppdatert: 02.04.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI001