Hjem Grønn BarnebyDyrking i Grønn Barneby

Dyrking i Grønn Barneby

Dyrking av planter og grønnsaker er et tema som kan brukes som tema under grønt flagg. Her har vi samlet noen hefter, lenker og annen informasjon som gjør det enklere for enheten din å kaste seg ut i denne verdenen.

Nettsider

Hefter du kan laste ned

Gjenbruksløker fra Leangen Gård

Gjenbruksløker fra Leangen Gård -  Gratis løk til skoler og barnehager

Kommunens Gartneri ved Leangen Gård gir årlig bort gratis gjenbruksløker av tulipaner og påskeliljer til barnehager og skoler. Skoler og barnehager kan hente de løkene de trenger ved Leangen Gård i spesifikke uker.

Kontakt Grønn Barneby for nærmere info om årets løker og når de kan hentes.

Tips til planting av løk:

Tidspunkt for planting er siste halvdel av september/begynnelsen av oktober. Da vil løken ha rota seg godt før frosten kommer. Hvis høsten er tørr, slik den er noen ganger er, kan det lønne seg å vanne. Røttene vil da bli sterkere og større, og man får et bedre resultat til våren.

Løken skal legges med en dybde som er 3 ganger løkens høyde, altså de største løkene (som påskeliljer og høye tulipaner) legges dypest. Når løkene stikker så vidt over jorda til våren og jorda er telefri, kan det lønne seg å gjødsle med litt hønsegjødsel eller fullgjødsel samtidig som man krafser opp jorda rundt plantene. Det kan også være nødvendig med vanning.

Etter at blomstringen er slutt, skal selve blomsterhodet fjernes, og den grønne delen av planten står til den er blitt gul og vissen. Så fjernes også den, og man gjødsler forsiktig på nytt. På denne måten vil løken kunne bli nesten like fin året etter.

Sist oppdatert: 13.11.2018

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI001