Trenger du koronatest for å reise på ferie? Da må du kontakte en privat tjeneste

Dersom du trenger en koronatest for å kunne reise utenlands kan du ikke bruke Trondheim kommunes teststasjoner. Da må du bestille time for test hos en privat leverandør av slike tjenester.

Sist oppdatert: 09.07.2021

Foto av person som tar koronatest
Dersom du trenger en koronatest for å reise utenlands på ferie så må du ta kontakt med en privat tjeneste som tilbyr slike. Kommunens teststasjoner kan ikke brukes til slike tester.

Mange har sommerferie, og mange ønsker å reise utenlands i sommer. For å komme inn i en rekke land trenger du grønt koronasertifikat. EU-regler tilsier at de som er fullvaksinerte, har hatt korona eller kan fremvise en negativ koronatest som ikke er eldre enn 24 timer, får grønt sertifikat.

Mange henvendelser

Trondheim kommune opplever at mange henvender seg til våre teststasjoner for å få tatt en test så de kan reise utenlands på ferie. Vi har inntil nå hatt en åpning for dette, men slik testing utfordrer kapasiteten vår i betydelig grad. Dette vil derfor ikke lenger være en mulighet.

Sikre kapasitet

Slike tester er ikke en del av kommunens smittevernarbeid. Kommunens tilbud om koronatester er forbeholdt de som har symptomer på smitte, eller som har vært i nærkontakt med personer som kan være smittet, og de som kommer reisende inn til Norge. For å sikre god nok kapasitet til testing av disse, kan derfor ikke friske personer som ønsker en test foran ferien benytte tilbudet.

Det finnes imidlertid en rekke private tilbud du kan kontakte dersom du ønsker å få tatt en test for å få et grønt sertifikat.

Private aktører som tilbyr koronatest

Korona

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

pd1mdwk00045M