Et annerledes barnehageliv

På flere av landets barnehager er livet nå ganske så annerledes enn det bruker å være. Barnehager som til vanlig tar i mot over 100 barn har nå alt fra ett- til ni barn innom i løpet av en uke.

Sist oppdatert: 29.04.2021

Bilde av barnehagejente som spruter maling i snøen
To barn har kost seg på Munkvoll barnehagen denne uken.

På Øya barnehage skal det egentlig være 118 barn. Denne uka har ni vært innom. De har ikke tenkt så nøye over hvorfor det er så få akkurat nå.

- Barn er i nuet og alle har noen de kjenner her, sier enhetsleder Gunn Kristin Hansvold.

Hun har kjent seg både ekstremt rørt og stolt denne uken. Stolt over de barna som leker og koser seg i barnehagen og rørt over både egne ansatte og alle barna som er hjemme og som hun savner intenst.

Kjæledyrene savner barna

Også barnehagens kjæledyr setter pris på at det ikke er helt tomt. Syv pinnedyr spankulerer med jevne mellomrom på tynne ben rundt om i barnehagen til stor glede for sine små venner.

Foto av et pinnedyr som utforsker en barnebok i en barnehage

De afrikanske kjempesneglene er på ferie hos en ansatt med hjemmekontor mens livet er annerledes i barnehagen.

Hvor er de andre barna?

På Munkvoll barnehage tusler to av 42 barn rundt denne uka. For 2-åringen var det nesten litt skummelt å komme til tom barnehage den første dagen, forteller pedagogisk leder, Julie Bugge Roksvaag.

- Hun gikk rundt med vidåpne øyne og lette etter de andre barna, sier Julie.

Men nå stortrives hun og lærer masse av den andre jenta som er i barnehagen og er stor pike på 5 år.

- Tidligere i uka hadde vi med akvarellpapir. 5-åringen gikk for å hente pensel og en skål med vann, da fulgte 2-åringen straks etter og prøvde etter beste evne å balansere skålen med vann tilbake til bordet, forteller Julie med et stort smil om munnen.

Med to voksne og to barn i barnehagen blir det også god tid til både å leke sammen og oppfylle de forskjellige behovene en 2-åring og en 5-åring har. De voksne har og gjort seg noen tanker om både egen hverdag og jobben de har.

- Vi kjenner jo nå hvor glade vi er i den travle og gode hverdagen. Vi savner virkelig barnegruppa og håper de savner oss litt også, ler Julie.

Femåringen vet og å sette pris på en annerledes hverdag, forteller Julie og siterer;

- Jeg koser meg sånn alene. Det er ingen som river ned og ødelegger det jeg bygger!

A03-P1-EPI001