Hjem NyheterFire finalister kjemper om 100.000 kroner

Fire finalister kjemper om 100.000 kroner

Under konferansen Technoport onsdag 27. mars blir Trondheim kommunes Ung innovasjonspris utdelt. Fire unge kvinner er i finalen.

Ung innovasjonspris skal synliggjøre dyktige unge kvinner, som står bak nyskapende idéer, produkter eller tjenester. Det legges spesielt vekt på kvinner som jobber innen teknologi og realfag. Prisen deles ut under konferansen Technoport, som har som hovedmål å stimulere til utvikling av smarte teknologiske løsninger for en grønnere økonomi. 

De nominerte:

Åste Einn
Var med og etablerte bedriften Payr, som tilbyr forbrukerne mobile banktjenester. Payr gjør det mulig å betale regninger, men tilbyr også analyser som forteller deg om du har de beste forsikringene, strømavtalene, etc.

Katina Kralevska
En av grunnleggerne av bedriften MemoScale som gjør lagring, komprimering og framhenting av store datamengder mer effektiv og rimeligere, i ei tid hvor stadig mer data blir lagret.

Marie Jacobsen Lauvås
Hennes firma Capeesh fokuserer på skreddersydd og bedriftstilpasset språkinnlæring, basert på maskinintelligens. Fordi det er databasert, kan Capeesh tilby et eget opplegg for enhver bedrift, tilpasset ansattes bakgrunn og språk.

Julia Navarsete
Har funnet opp en metode for å utnytte energien som finnes i væsker som alt flyter gjennom rør – og har spesielt sett på hvordan skip kan utnytte denne energien. Denne metoden bidrar til å spare miljøet for forurensende utslipp og rederiene for penger. Hun driver bedriften QRRNT.

Mer informasjon om Ung innovasjonspris

Sist oppdatert: 25.03.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI001