Hjem NyheterSesongen for bysykler er i gang

Sesongen for bysykler er i gang

Trondheim bysykkel sparket 4. april i gang sesongen med et ritt fra Fossegrenda til Midtbyen. 100 frivillige stilte opp for å få flyttet ut de siste av totalt 750 bysykler som blir å finne i Trondheims gater.

Om du er nysgjerrig på å prøve bysykkel er det gratis fra 8. til 14. april. De 750 bysyklene står klare til bruk på mer enn 50 stasjoner rundt om i byen. En tidlig april morgen ble de siste 100 bysyklene ridd av ut av vinterlagring og fordelt utover byen. Rittet i regi av Trondheim bysykkel markerte at bysykkelsesongen er åpnet. Om du er nysgjerrig på å prøve bysykkel er det gratis fra 8. til 14. april.

Morgenritt med bysykler

En tidlig torsdag morgen stiller 100 morgenfugler opp ved lageret til Trondheim bysykkel i Fossegrenda. De er der for å sykle i gang sesongen med en fest på 200 hjul. Etter en kopp kaffe og en bolle settes det hele igang. Markedsleder i Citybike Nanna Reiss leder an turen mot Midtbyen, med smil om munnen og høyttaler på ryggen.

Etter en stri oppoverbakke er det fin flyt ned mot Nidarvoll. Derfra er det rett fram gjennom Klæbuveien helt til Studentersamfundet, hvor det blir tid for en liten pust i bakken. Hele veien er det musikk, klirring fra sykkelbjeller og god stemning.

Rittet går så over Elgeseter bru, gjennom byens gater, en svipptur innom Solsiden - før det hele avsluttes ved Stiftsgården. Så er det opp til alle og enhver å finne en stasjon for å parkere bysykkelen sin. Da var alle bysyklene på plass, god tur til nestemann!

Hvordan bruke bysykkel

Det første du gjør er å kjøpe et abonnement og laste ned Trondheim bysykkel sin app. Derfra vil appen lede deg til bysykler i nærheten av din posisjon i et kart. Følg kartet til nærmeste stasjon og trykk “lås opp”.

På stasjonen får du beskjed om hvilken sykkel som er din, da er det bare å hoppe på og sykle dit du skal. Når du er ferdig må sykkelen tilbake til en stasjon, dette kan være hvilken som helst stasjon. Appen forteller deg om stasjoner i nærheten med ledig plass. Når du så har funnet en plass å sette sykkelen inn i stativet, du vil høre en lyd som bekrefter at sykkelen er låst.

Sist oppdatert: 04.04.2019

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

Din tilbakemelding blir ikke besvart. Hvis du behøver hjelp, vennligst benytt en av våre kanaler for kontakt.

A03-P1-EPI001